DI SU PARE, TU JE I ON Facebook će od sada posredovati i u kupoprodaji – automobila

Nakon što je Facebook prošle godine pokrenuo platformu za kupoprodaju Marketplace, sada je dogovorio partnerstvo s brojnim stranicama za kupovinu i prodaju automobila, kako bi korisnicima omogućio i razmjenu motornih vozila na mreži.

Facebook je uočio veliku priliku u prodaji i kupovini automobila koje korisnici na Marketplaceu mogu pretraživati prema modelu, starosti, cijeni… Kupoprodaja motornih vozila preko Facebooka bit će potpuno sigurna jer mreža ima stroge propise za sve trgovce, ali i odličnu podršku za kupce.

Marketplace uskoro će dodati još polja za pretraživanje automobila kao što su isporuka ili tip vozila. Za one koji žele direktno komunicirati s prodavačima ili kupcima, Facebook podržava tekstualnu komunikaciju preko Messengera. Novi inventar i nove karakteristike Marketplacea bit će aktivne tijkom idućih nekoliko tjedana, piše TechCrunch.

Facebook je ovime još jednom pokazao kako želi postati direktni konkurent ama baš svim lokalnim platformama za internet trgovinu. U dosadašnjoj ponudi platforme Marketplace korisnici su mogli pronaći raznu robu od odjeće, kućanskih aparata, elektronike, do raznih predmeta za domaćinstvo…

Jedino što je zabranjeno na Marketplaceu je prodaja droge, životinja, seksualnih usluga, oružja i niza drugih predmeta koji krše pravila Facebooka.

Kao i sa svim drugim predmetima, Marketplace će korisnicima prikazivati fotografije automobila koji su na prodaji prema geografskoj blizini. Korisnici također mogu podesiti svoju lokaciju i tražiti automobile ili druge predmete koje žele kupiti.

Jedini problem (ili sreća) za nas je činjenica da Marketplace još uvijek nije dostupan za korisnike u Hrvatskoj.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.