Gastronomsko putovanje – tatarski biftek

Tatarski biftek, barem onakav kakvog ga danas jedemo, počeo se servirati početkom dvadesetog stoljeća u Francuskoj, a u svojoj izvornoj inačici predstavlja sitno sijeckano juneće ili konjsko meso pomiješano s lukom, kaparama i začinima. Najbolje ga je jesti uz maslac na raženom kruhu. Autor uvodne fotografije: insatiablemunch. Ovih dana u…

Kako bi izgledali junaci Ratova zvijezda kao grčke statue

Posljednja inačica Ratova zvijeza – Sila se budi polako je osvojila internet, a osvaja ga već posljednjih mjesec dana ali i duže. No, za sve nas koji nismo toliki fanovi i komija se neće promijeniti svijet kroz dva dana, evo nekoliko simpatičnih računalnih vizualizacija koje prikazuju kako bi izgledali glavni protagonisti…

Upoznajte svih šest nastavaka Zvjezdanih ratova u tri minute

Dvosatna karavana zvjezdanih ratova u svojem sedmom izdanju pod nazivom Zvjezdani ratovi VII: Sila se budi u Hrvatska kina dolazi 17. prosinca. Ako ste već rezervirali svoje mjesto u kinu, a jedan ste od onih koji nisu gledali dosadašnjih 6 nastavaka onda imamo odličnu vijest za vas – 12-ak sati ove…

Ovog ljeta stiže nam Independence Day: Resurgence

Ako možemo suditi prema traileru, Independence Day: Resurgence (Dan nezavisnosti 2) bi mogao nadaleko nadmašiti svog prethodnika iz 1996. godine (da prošlo je već dvadeset godina), ali i razbiti sve češći mit o nastavcima, a koji govori da Hollywood više ne može nastavcima kvalitativno nadmašiti bilo koji prvijenac. Will Smith, iako se najavljivalo, nije…

Rolls-Royce će vas opremiti košaricom za koktele za nemalih 26 000 funti

Drvo od američkog oraha, najfinija prirodna koža i polirani aluminij. Na to dodamo još 8 tjedana ručnog rada i eto nam potpuno opremljene košarice za koktele iz Rolls-Rocya za 26 000 funti. To je oko 275 000 kuna. No, nije to ni nezamislivo puno ako ćete u njoj mješati i točiti Dalmore 62…

Glazbeno putovanje do šezdesetih i natrag uz probrano društvo

Vjerojatno ste ovaj post ostavili za petak popodne ili večer. Stoga, udobno se smjestite. Zapalite cigaru, uzmite neko craft pivo u ruke i dušom i tijelom se upustite u slijedeći multimedijalni post jer ćemo vas odvest na jedno glazbeno putovanje na kojeg ćete se vračati svako malo. Ovdje će biti…

Scotch Whisky kako ga uživa Nick Offerman

Iako ni traga ni glasa snijegu i hladnim zimskim danima koje bi vrlo rado ugrijali toplom vatricom i laganim gutljajima viskija u vlastitom domu ili klubu s prijateljima, nitko ne kaže da to ipak ne činimo. Nick Offerman kontemplira punih 45 minuta uz Lagavulin™ Single Malt Scotch Whisky. Riječi nisu potrebne.

Kako se gospodski napiti, a pritom ne debljati

Pivski trbuh. Bućkica. Većina nas ili ima ili smo ga u jednom trenutku života imali. Naposljetku kakav je to muškarac koji nije prošao to iskustvo? Navodno postoje odokativni stručnjaci koji u svega par sekundi mogu razlikovati pivski trbuh od onog “mesnog”. Jednom sam čak dobio objašnjenje da je pivski trbuh više…

Turizam ili poljoprivreda – umjetnost rižinih polja u Japanu

Riža je jedna od bitnih prehrambenih namirnica u Aziji, a ponajviše u Japanu. Japanski su farmeri spojili ono što je nespojivo, tradiciju i suvremeni turizam. I dok mi i dalje na turizam gledamo isključivo kroz Jadran i Plitvička Jezera, Japanci su čak i svakodnevnu poljoprivredu pogurali kao vrhunsku turističku ponudu.