Site icon Gentleman.hr

Čašica koja će magično lebdjeti dok uživate u svakoj kapi omiljenog pića

Kad smo pomislili da večernje uživanje u čašici 30-godišnjeg viskija u toploj (ali rashlađenoj) atmosferi doma ne može ni u kom slučaju biti zamijenjeno ili nadograđeno na nešto drugo, naleti jedan inženjer na ideju i pokrene Kickstarter kampanju u kojoj želi proizvesti te iste čaše za viski sam s osobinom levitiranja.

Da osobinom, jer čašica viskija ima dušu.

Levitating CUP, u prijevodu levitirajuća čaša je u najboljem smislu riječi ono što upravo i naziv govori – čaša koja levitira-lebdi. Naime, čaša je građena od iznimno laganog stakla (faux staklo), a dio je sustava koji se sastoji od te iste čaše, podloge i magnetnog polja.

 

Proces levitiranja zasniva se na Quantum Locking principu, a u praksi radi se o tehnologiji napredne elektromagnetske suspenzije. Za nas laike to je najbolje objasniti na slijedeći način – na dno čaše je ugrađena metalna pločica koja lebdi/leži na magnetnom polju koje proizvodi baza odnosno podloga pomoću električne energije. Za demonstraciju principa pokušajte približiti dva magneta istog polariteta.

Sustav dolazi u dvije inačice i to bežičnoj, čije punjenje drži i do osam sati te žičanoj gdje se svaka baza mora žicom priključiti na izvor električne energije. Na jednu bazu dolazi jedna čaša i naravno baze su univerzalne, bilo koja čaša može biti uparena s bilo kojoj bazom.

 

Kampanju možete podržati narudžbom samo jedne žičane podloge po cijeni od 129 dolara pa sve do paketa od deset bežičnih podloga sa pripadajućim čaša za 2199 dolara.