Site icon Gentleman.hr

BOMBSHELL BETTY Spoj rakete, kotača, nehrđajućeg čelika, zakovica i spartanskog interijera

Buick Super Riviera iz 1952 godine bio je jedno sasvim pristojno i elegantno vozilo sve do trenutka dok se vlasnik jednog od njih nije odlučio provozati po slanim nizinama američkog zapada.

Ono što mu je tijekom vožnje nedostajalo je brzina, jednostavnost i spartanski izgled i slanog vjetra u kosi. Drugim riječima elegantnu limuzinu pedesetih bilo je potrebno pretvoriti i spartanski metalni projektil. Odakle i naziv Bombshell Betty.

Iako ga ne pogoni sama raketa, motor koji se nimalo ne skriva je 5,2 litarski, 8 cilindarski blok u kombinaciji s automatskim mjenjačom brzina, odnosno getribom. Brzina koju postiže je nemalih 265 kilometara na sat.

Ono što pa ga ističe je zračnik koji upuhuje zrak, znači upuhnik, u dva rasplinjača, odnosno karburatora, a koji je pomalo nalik na neslavnu bombu Betty. 

Iako nas kao gospodu te brojke ne fasciniraju previše jer danas ima i bržih i jačih vozila, ono što nas je svakako izbacilo iz stolice u klimatiziranom uredu jest sami izgled ove cestovne nevolje u malom.

Također donosimo vijest da je dosadašnji vlasnik ovog projektila ili ostario ili ga prošla volja te je odlučio isti prodati. Cijena, prava sitnica. Oko 195 tisuća dolara.