Site icon Gentleman.hr

BLACK FRIDAY i CYBER MONDAY Ili kako se postaje najbogatiji čovjek na svijetu?

Jeff Bezos je gospodin koji je, a zahvaljujući posljednjoj pomahnitaloj Black Friday rasprodaji, koja se preko vikenda polako pretvarala u Cyber Monday maniju danas brutalno bogat. On je težak preko stotinu milijardi dolara. Posljednji kojem je to uspjelo je bio Bill Gates 1999. godine i držao je taj rekord punih 18 godina.

Naime, dionice Amazona porasle za nakon vikenda za 2%, a ukupno 5% proteklog tjedna, a sve zahvaljujući pojačanim rezultatima prodaje povodm rasprodaja. Njegov pak je udio u Amazonu time porastao za 2,4 milijarde dolara.

Dakle, gospodin je preko vikenda zaradio 2,4 milijarde dolara. Time je njegovo ukupno bogatstvo poraslo na vrtoglavih 100,3 milijarde dolara, a kako donosi Bloomberg Billionairse Index.

Bezos će kao i kolege s liste najbogatijih Bill Gates i Warren Buffet dio svog bogatstva usmjeriti u humanitarne svrhe, a dio će otići u njegove filantropske ideje.  Još je preko ljeta putem tweet poruke objavio poziv kako pomoći ljudima:

Bezos je tako od 2002. godine pa do danas na filantropiju potrošio preko 500 milijuna dolara u dionicama Amazona.

Taj isti Bloombergov index predviđa da bi Bill Gates, kao najbogatiji čovjek na svijetu, već mogao završiti s iznosom od preko 150 milijardi dolara, da nije podijelio već skoro 700 milijuna dolara u dionicama Microsofta te skoro tri milijarde dolara u gotovini u dobrotvorne svrhe.

Kome drugome pak na tome mogu zahvaliti, a ponajviše Bezos, nego ovakvim energičnim i srčanim, pomahnitalim kupcima koji se bude samo jednom godišnje i to na Black Friday.

 

Naime, ovaj sad već mogul, još je u travnju ove godine izjavio da svake godine prodaje oko jedne milijarde dolara u Amazonovim dionicama kako bi financirao svoj svemirski program Blue Origin LLC.

A, što ste vi radili ovog vikenda?