Site icon Gentleman.hr

6 pametnih ručnih satova koji su savršeno spojili tradicionalni švicarski zanat i pamet modernog doma

Istinskom zaljubljeniku i kolektoru ručnih satova pojmovi pametan, luksuzan i tradicionalan nikako ne ulaze u istu rečenicu, osim ako se međusobno nekako poništavaju. Barem što se tiče ručnih satova. Vrlo često su se pametni satovi među istinskim kolektorima nazivali samo glorificirani sakupljači aktivnosti.

No vremena su se promijenila. Moderni duh razvoja ručnih satova stigao je u Švicarsku, a vremena kada je Apple, sad već s drugom inačicom pametnog sata Apple Watch, držao apsolutni vrh polako su iza nas.

Stoga spomenuti Apple više neće biti usamljen kad će prodavati 18-karatne zlatnu inačicu Watcha za 17 000 dolara jer su Švicarci odlučni u tome da zauzmu veliki dio tržišta upravo zbog povoljnih cijena, ali i tradicijom im ustaljenog luksuza.

Osim povoljnih cijena tu je i odlična simbioza tradicionalne izrade satova te najmodernijih tehnologija, a prilog tome spomenimo šest pametnih satova koji nam poručuju da su tradicionalni proizvođači satova više nego spremni za ovo sve veće tržište.

Alpina Horological Smartwatch

Cijena: 1 115 do 2 600 dolara

Iako na prvi pogled izgleda kao tradicionalni mehanički sat, ispod površine krije sasvim pozamašnu pamet, a kompatibilan je s iOS i Android sustavima. Spomenimo samo da je ambasadorica Alpina Mellisa Arnot, žena koja se u svibnju ove godine popela na Mt. Everest, a bez dodatnog kisika, ovaj sat koristila kao sigurnosni alat.

alpine-watches.com

Breitling Exospace B55 Connected

Cijena: 8 685 dolara

Ovaj sat je zamišljen kao slijedeća generacija kronografa namijenjenih pilotima i svima koji se žele tako osjećati. Zamišljen je da radi u duetu s aplikacijom na pametnom telefonu što pak povećava funkcionalnosti ovog klasika.

breitling.com

De Grisogono Samsung Gear S2

Cijena: 16 100 dolara

De Grisogono je uzeo Samsung Gear S2 sat te ga obukao i u 18 karatno zlato obavijeno crnim dijamantima.

degrisogono.com

Frederique Constant Horological Smartwatch

Cijena: 1 000 dolara

Odlična kombinacija analognog stila i digitalne duše. Iako nije opremljen digitalnim ekranom, ovaj sat može funkcionirati i bez mobitela, a baterija koja ga pogoni izdrži i do dvije i pol godine.

frederiqueconstant.com

Montblanc e-Strap

Cijena: 3 100 do 5 000 dolara

Kako i sami naziv kaže ovaj sat je ipak zadržao svoje mehaničke korijene, dok je svu digitalnu pamet karakterističnu za pametne satove premjestio u remen.

montblanc.com

TAG Heuer Connected

Cijena: 1 500 dolara

Produkt kolaboracije TAG Heuera, Intela i Googlea koji sadrži tri digitalna brojčanika, pristojnu količinu aplikacije, Bluetooth i Wi-Fi povezivost, 4 GB memorije te mikrofon za kontrou putem Google voice.

tagheuerconnected.com