Site icon Gentleman.hr

Na 4. Whisky Fairu Zagreb 2018 uživali bi i Mark Twain, Frank Sinatra, Winston Churchill i Ava Gardner

U zagrebačkom Plaza Event Centru 9. veljače u 15:00 počeo je 4. Whisky Fair Zagreb 2018, najveće hrvatsko okupljanje ljubitelja whiskyja.

Sajam uz najširu ponudu whiskyja do sada (150 whiskyja raznih proizvođača i uvoznika) ove je godine po prvi puta nudio i ekskluzivne whiskyje, a mogli su se pronaći na Whisky šanku.

U goste je ponovo stigao gin koji se mogao pronaći u Gin Corneru, a u Rum Corneru koji je novost mogap se pronaći neki od najboljih svjetskih rumova. Sajam je prvoga dana posjetio i Veleposlanik Japana u Hrvatskoj NJ.E. Keiji Takiguchi.

Na Whisky šanku posjetitelji su mogli pronaći naći niz ekskluziva, odnosno limitiranih serija koje je bilo moguće kupiti i na boce po posebnim, sajamskim cijenama. Hit ovogodišnjeg sajma i neki od najprodavanijih whiskyja bili su Dalmore 12yo, Bowmore 18yo, Yamazaki Distillers Single malt, Clynelish 14yo, Glengoyne 21yo i Arran Malt 18yo koji su se mogli probati i kupiti na Whisky šanku.

Izlagači su za Whisky Fair pripremili niz posebnih ponuda i ekskluziva koje su posjetiteljima predstavili u izložbenim prostorima Aperitivo bara, Badela 1862, Coca-Cole Hellenic, Destilerije Brigljević, Finih stvari, G3 Spiritsa, Destillery Krauss, Mive, Pernod Ricarda, PPDa i Stocka.

Za whisky eksperte i one željne znanja i ove godine na raspolaganju su bile radionice i Masterclassovi pod stručnim vodstvom Darija Grabarića i Tomislava Ruszkowskog. Drugi dan sajma u bila je i radionica Škotski whisky – osnove te Masterclassovi Pozdravi iz Campbeltowna, Dvorske igre i Sherry, please!

Novi koncept VIP TREZORA prvog je dana sajma VIP posjetiteljima ponudio nezaboravno iskustvo. Ulaznica u VIP TREZOR omogućila im je ulaz u VIP TREZOR u prostoru sajma, kušanje tri whiskyja uz prateće zalogaje, ulaznicu za sajam te posebnu Glencairn čašu za kušanje.

Posjetitelji su u ekskluzivnom ambijentu uživali u odabranim limitiranim serijama whiskyja, a Whisky guru Majda Debevc vodila je kušanje i odgovarala na njihova sva pitanja.